Turizem 19.3.2017 9:00

Sevničani stavijo na blagovno znamko ameriške prve dame

Sevnica, 19. marca - Sevničani pri razvoju krajevnega turizma vse bolj stavijo na izdelke pod blagovno znamko ameriške prve dame Melanie Trump. Sevniški javni zavod za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti je namreč postal nosilec znamke First Lady oz. Prva dama, domači kraj Melanie Trump pa je vse bolj prisoten v medijskih objavah.

ZDA, Philadelphia. Prva dama ZDA Melania Trump. Foto: Robi Poredoš/STA Arhiv STA

ZDA, Philadelphia.
Prva dama ZDA Melania Trump.
Foto: Robi Poredoš/STA
Arhiv STA

Kot so v zavodu povedali za STA, so na blagovno znamko First Lady, pri kateri gre za izdelke izključno domačih, lokalnih ponudnikov, zelo ponosni. Pod njo tržijo sevniško modro frankinjo, pakirano tradicionalno sevniško salamo, pecivo, lepotilne kreme, čokolade posebnih okusov in videza, čokoladne bombone, jabolčne krhlje v čokoladi, zeliščne čaje in unikatne lončene skodelice.

Na sevniške izdelke pod to znamko so postali pozorni na več svetovnih spletnih straneh. Tako je denimo britanski Decanter pred nekaj dnevi opozoril na sevniško modro frankinjo z oznako First Lady, ameriški spletni portal Time pa je pisal o tradicionalni sevniški salami in pri tem Slovenijo prestavil v Vzhodno Evropo.

Po podatkih sevniške občine je zavod izdelal tudi novo grafično podobo in logotip Visit Sevnica oz. Obiščite Sevnico ter poskrbel za nabor novih izdelkov domačih proizvajalcev in pridelovalcev, od razglednic, majic, kap in peciva do magnetnih spominkov.

Sicer pa so drugi sevniški rojaki Melanie Trump pred in po izvolitvi njenega moža Donalda za ameriškega predsednika med svoje izdelke med drugim uvrstili torto Melanija, palačinke Melanija, sladico Melanija, pito Melanija in poseben predsedniški burger s prepoznavno pričesko in feferonom.

Sevnica je bila do nedavno najbolj znana kot občinsko središče po uglednih podjetjih, kot so Lisca, Kopitarna in Tanin Sevnica, po salamarstvu, čebelarstvu in vinarstvu. Kraj s približno 5000 prebivalci je leta 1952 postal mesto in občinsko središče.