Podjetja 16.3.2017 14:06

SAP Slovenija v smeri specializiranih partnerjev

Ljubljana, 16. marca - Slovenska podružnica enega največjih proizvajalcev poslovne programske opreme na svetu SAP nadgrajuje mrežo partnerskih podjetij v Sloveniji v smeri vse večje specializacije. Partnerji, ki v podjetja in organizacije uvajajo rešitve SAP, bodo tako vedno bolj specializirani za posamezne segmente uporabnikov.

Razvijalci samih rešitev, kot je SAP, namreč gredo v smeri razvoja vedno bolj specializiranih oziroma uporabnikom prilagojenih rešitev. "Posledično se pričakuje od partnerjev, da se specializirajo," je na današnji novinarski konferenci v Ljubljani povedal generalni direktor podjetja SAP Slovenija Gregor Potočar, ki je vodenje podjetja prevzel oktobra lani.

Trenutno ima SAP Slovenija na slovenskem trgu deset partnerjev, že v kratkem pa pričakujejo vstop dveh močnih specializiranih tujih partnerjev na slovenski trg. Eden prihaja iz Belgije, drugi iz Avstrije.

Tudi s pomočjo te specializacije želijo okrepiti svoj položaj na nekaterih segmentih slovenskega trga, kot so finance in zavarovalnice, osrednji javni sektor in občine. Prav za slednje bodo v kratkem predstavili posebno ponudbo storitev v oblaku, ki jo pripravljajo v sodelovanju s konzorcijem slovenskih partnerjev, v osrednjem javnem sektorju pa vidijo potencial za svoje programske rešitve za upravljanje človeških virov.

SAP Slovenija sicer sodeluje tudi s slovenskim startupom eVineyard, katerega rešitev je bila na lanskem natečaju SAP HCP Challenge izbrana kot najboljša rešitev iz oblaka, uporabljena na oblačni platformi SAP Hana, v Srednji in Vzhodni Evropi. Rešitev eVineyard prinaša enostaven sistem upravljanja dela vinogradnikov - omogoča jim takojšen vpogled v stanje vinograda in svetuje o potrebnih aktivnostih v vinogradu.