Podjetja 24.2.2017 13:00

Slovenija in Ukrajina sklenili dogovor o rednih letalskih linijah

Ljubljana, 24. februarja - Direktorat za letalski in pomorski promet na ministrstvu za infrastrukturo in državna letalska administracija Ukrajine sta se dogovorila o rednih letalskih linijah med letališči obeh držav in odpravi nekaterih omejitev pri opravljanju rednega zračnega prevoza med Slovenijo in Ukrajino, so sporočili z ministrstva za infrastrukturo.

Brnik. Letalo. Foto: Nebojša Tejić/STA Arhiv STA

Brnik.
Letalo.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

S sklenitvijo dogovora bo mogoče opravljati redne letalske prevoze z Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana in Letališča Edvarda Rusjana Maribor na katerokoli letališče v Ukrajini.

Odpravljene pa so tudi omejitve glede števila določenih prevoznikov med državama in frekvenc za opravljanje prevozov, kar omogoča letalskim prevoznikom večjo prožnost pri vzpostavitvi linije.

Podlaga za sklenitev dogovora je sporazum o zračnem prometu, ki je bil podpisan leta 1999.

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko, ki je lani obiskal Slovenijo, je takrat dejal, da slovenski letalski prevoznik Adria Airways načrtuje uvedbo redne linije med Ljubljano in Kijevom, kar bi po njegovem mnenju odprlo nove možnosti za turizem v obeh državah.

"Ukrajina je zanimiv trg za Adrio Airways, vendar trenutno v našem planu ni predvidenih letalskih povezav s Kijevom," pa so danes za STA pojasnili v Adrii Airways.