Turizem 19.2.2017 11:10

Zelenica krepi ponudbo z novo vlečnico

Tržič, 19. februarja - Občina Tržič je za potrebe Gorniškega učnega centra Zelenica kupila novo nizkovrvno vlečnico, ki bo danes začela obratovati. Zelenica, ki je priljubljena točka za turne smučarje, pa je to zimsko sezono deležna še ene novosti, in sicer Elanovega turnosmučarskega demo centra, so sporočili z Občine Tržič.

Zelenica je po prenehanju obratovanja smučišča bolje obiskana kot prej. Turnih smučarjev je vsako leto več, za njihovo varnost pa s pomočjo Službe za varstvo pred snežnimi plazovi Zelenica - Tržič dodatno skrbi sistem obveščanja o nevarnosti snežnih plazov.

Planinski dom na Zelenici se je po prenovi razvil v prepoznaven gorniški učni center, kjer se odvijajo izobraževanja in usposabljanja z gorniško tematiko, nadvse primeren pa je tudi za izvedbo šol v naravi in krepitvi timskega duha, poudarjajo v tržiški občini.

Občina je za potrebe Gorniškega učnega centra Zelenica kupila novo nizkovrvno vlečnico, ki je nameščena na trasi nekdanje vlečnice Ciciban. Dolžina vlečnice je 132 metrov, na uro pa lahko prepelje do 600 oseb.

Upravljanje vlečnice je občina prenesla na Planinsko društvo Tržič, ki je pred kratkim dobilo dovoljenje za obratovanje, tako da danes vlečnica lahko začne obratovati. Vlečnica, katere uporaba je brezplačna, bo obratovala ob ustreznih vremenskih pogojih ob koncu tedna med 11. in 14. uro, med tednom pa tudi ob predhodni najavi večjih skupin.

Planinsko društvo Tržič je s podjetjem Elan na Zelenici to zimo vzpostavilo še Elanov turnosmučarski demo center. Obiskovalci Planinskega doma na Zelenici si bodo lahko ogledali aktualno kolekcijo turnosmučarske opreme in si izposodili smuči. Z desetimi kompleti otroške smučarske opreme, ki jih je Elan doniral društvu, bo poskrbljeno tudi za otroke, ki bodo na Zelenici s pomočjo nove vlečnice lahko naredili svoje prve smučarske zavoje.

Elan je na nedavnem sejmu ISPO v nemškem Münchnu znova dopolnil bero nagrad in priznanj za svoje zimske športne izdelke. Tokrat je prejel nagradi za model smuči najvišjega cenovnega razreda SLX Fusion in za turne smuči Ibex 84 Carbon XLT. "S tem dokazujemo, da tudi s smučmi za turno smuko, kjer je ogromno nišnih specializiranih znamk, zmoremo narediti najboljši izdelek," pravi direktor zimsko-športne divizije v Elanu Leon Korošec.