Startupi 17.2.2017 15:33

CEED Slovenija z Jeffom Hoffmanom začel serijo srečanj Odkrivanje novih dimenzij

Ljubljana, 17. februarja - Na povabilo podjetniške mreže CEED Slovenija je v četrtek in petek v Ljubljani gostoval ustanovitelj uspešnega internetnega podjetja Priceline.com Jeff Hoffman, ki je tudi svetovalec globalne podjetniške mreže CEED. S tem obiskom je CEED Slovenija zagnal serijo srečanj z mednarodnimi gosti pod naslovom Odkrivanje novih dimenzij.

Ljubljana, Ljubljanski grad.
Novinarsko srečanje s svetovalcem ameriškega predsednika Baracka Obame Jeffom Hoffmanom na temo How to become a breakthrough individual, company & society?, ki ga je pripravil podjetniški center CEED Slovenija in Ameriško veleposlaništvo.
Svetovalec ameriškega predsednika Baracka Obame Jeff Hoffman.
Foto: Nebojša Tejić/STA

S temi srečanji želijo v slovensko podjetniško okolje prinašati globalne prakse, izkušnje, navdih, znanja in vpogled v nove poslovne in podjetniške dimenzije, so sporočili iz podjetniške mreže CEED Slovenija.

Udeležence so uvodoma nagovorili direktorica CEED Slovenija Barbara Bregar - Mrzlikar, direktor CEED Global Peter Righi in ameriški veleposlanik v Sloveniji Brent Hartley.

Podjetnik in motivacijski govornik Jeff Hoffman, ki je bil v tej vlogi v Sloveniji že pred štirimi leti, je na predavanje pritegnil okrog 200 udeležencev.

Govoril je o sodobnih trendih, ki jih prinaša nova tehnologija, kot so virtualna resničnost, umetna inteligenca, robotika ali hologramski zasloni.

Hoffman je z občinstvom podelil tudi metode in praktične nasvete, s katerimi si lahko podjetniki pomagajo do poslovne odličnosti.

Pri tem je poudaril pomen nenehne inovativnosti in stremenja k stalnemu izboljševanju, zmožnosti drugačnega pogleda na iste stvari, ohranjanja pristne radovednosti in poglobljenega razumevanja svojih potrošnikov.

Na omizju, ki je sledilo, sta sodelovala še Matjaž Čadež (Halcom) in Sandi Češko (Studio Moderna), v pogovor pa se je vključil tudi Matej Čer (Avant2Go). Predstavili so svoje poglede na to, kako spremembe vplivajo na vse ravni poslovanja.

Hoffman je ob robu dogodka podal tudi nekaj nasvetov slovenskim podjetnikom: "Še nikoli ni bil boljši čas za ustanovitev svojega podjetja. Ne glede na to, v kateri državi živite. Orodja so na voljo. Veliko zelo pametnih Slovencev je. Pogovarjal sem se z njimi, izmenjaval mnenja. Zaženejo naj podjetja in jih razvijejo. Zdaj je pravi čas."

Obisk Hoffmana v Sloveniji se je zaključil danes dopoldan z delavnico o pomenu in izgradnji blagovne znamke v vse bolj zasičenem okolju komuniciranja, ki se je je udeležilo več kot 50 članov CEED kluba.

Jeff Hoffman je ustanovil in vodil vrsto uspešnih podjetij. Med drugim je pomagal zagnati internetno podjetje Priceline.com, ki ga v Evropi bolje poznamo kot Booking.com.

Trenutno je ustanovitelj in partner v pospeševalniku Color Jar, ki pomaga podjetnikom in lastnikom malih podjetij pri zagonu in rasti njihovih poslovnih podvigov.