Turizem #družba 19.2.2017 10:30

V sredo spletni zaposlitveni sejem za področje turizma

Ljubljana, 19. februarja - Slovenski, španski in hrvaški Eures v sredo organizirajo evropski spletni zaposlitveni sejem Seize the Summer 2017, osredotočen na področje turizma. Namenjen je delodajalcem iz mediteranskih držav, ki iščejo nove sodelavce za letošnjo turistično sezono, in iskalcem zaposlitve iz vse Evrope, ki jih zanima delo v turizmu.

Hrvaška, Rijeka. Turisti, počitnice. Foto: Hina/STA Arhiv Hina/STA

Hrvaška, Rijeka.
Turisti, počitnice.
Foto: Hina/STA
Arhiv Hina/STA

Sejem se bo v sredo med 11. in 18. uro odvijal na spletnem mestu www.europeanjobdays.eu, za katerega skrbi omrežje Eures pod okriljem Evropske komisije. Udeležba na sejmu bo brezplačna, so sporočili z Zavoda RS za zaposlovanje.

Sredi tedna je bilo za predstavitev na sejmu registriranih 57 razstavljavcev s 123 prostimi delovnimi mesti, do srede naj bi se ti številki še nekoliko povečali. Na sejmu se bo predstavljalo tudi šest slovenskih delodajalcev. Nekatera delovna mesta so razpisana za večje število kandidatov, na vsa pa je mogoče oddati prijavo po spletu že pred sejmom.

Iskalci zaposlitve se lahko za obisk sejma že prijavljajo ter se seznanijo z delodajalci in prostimi delovnimi mesti. V sredo, ko se bo sejem odvijal, pa se bodo o zaposlitvenih možnostih lahko v živo po spletu pogovorili z delodajalci, drugimi razstavljavci in Euresovimi svetovalci.

Delodajalci in iskalci zaposlitve so vabljeni tudi k sodelovanju na drugih evropskih spletnih zaposlitvenih sejmih, napovedanih za prvo polovico letošnjega leta, so pojasnili na zavodu.

Eures (EURopean Employment Services) je omrežje javnih služb za zaposlovanje in nacionalnih partnerjev iz 32 držav članic EU/EGP in Švicarske konfederacije. Slovenski Eures je tako del mreže več kot 850 Euresovih svetovalcev. Nudi pa svetovanje in posredovanje zaposlitev na evropskem trgu dela ter informacije o življenju in delu v državah članicah EU/EGP in Švici.