#družba 13.2.2017 19:21

V Kranju odprli laboratorij za inženiring poslovnih in produkcijskih sistemov

Kranj, 13. februarja - Na Fakulteti za organizacijske vede v Kranju so odprli laboratorij za inženiring poslovnih in produkcijskih sistemov. Namen laboratorija je usposobiti mlade strokovnjake, ki bodo znali učinkovito organizirati procese v podjetjih in pridobiti sposobnosti za uspešno vodenje, je povedal vodja laboratorija Tomaž Kern.

Kranj. Laboratorij za inženiring poslovnih in produkcijskih sistemov na kranjski fakulteti za organizacijske vede. Foto: Fakulteta za organizacijske vede

Kranj.
Laboratorij za inženiring poslovnih in produkcijskih sistemov na kranjski fakulteti za organizacijske vede.
Foto: Fakulteta za organizacijske vede

Laboratorij za inženiring poslovnih in produkcijskih sistemov, ki bo služil potrebam študijskega programa Inženiring poslovnih sistemov, je simulacija delujočega podjetja, kjer imajo študenti priložnost spoznati procese prodaje, nabave, planiranja, razvoja, logistike in proizvodnje, lahko pa celo razvijajo storitve in izdelujejo prave izdelke.

Študenti s pridobivanjem poslovnih in inženirskih znanj preko laboratorija lahko spoznajo celotno podjetje. Pri tem ne gre samo za povezanost teoretičnih in praktičnih znanj na enem mestu, temveč tudi za odskočno desko za zaposlitev študentov fakultete v okolju, ki se je tudi odzvalo na idejo o vzpostavitvi laboratorija.

K opremljenosti laboratorija so pomagala gorenjska podjetja Iskraemeco, Iskra Mehanizmi, Lotrič Meroslovje, OPL, 3Way, Polycom, Četrta pot in druga, so po petkovem odprtju laboratorija še sporočili z omenjene kranjske fakultete, ki sicer sodi pod okrilje Univerze v Mariboru.