Mediji 20.1.2017 14:04

Dogovor za POP TV in Kanal A tudi z lokalnimi operaterji

Ljubljana, 20. januarja - Izdajatelja televizijskih programov POP TV in Kanal A sta danes tudi z lokalnimi kabelskimi operaterji podpisala dogovor o distribuciji programov POP TV, Kanal A, Kino, Brio in Oto ter vseh njihovih različic v HD-tehnologiji.

Ljubljana, PRO Plus. Logotipa televizij Pop TV in Kanal A. Foto: Nebojša Tejić/STA Arhiv STA

Ljubljana, PRO Plus.
Logotipa televizij Pop TV in Kanal A.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Pogodbo so sklenili na pobudo združenih 40 lokalnih kabelskih operaterjev, potem ko sta se POP TV in Kanal A s 16. januarjem umaknila iz digitalne prizemne mreže oddajnikov in s tem postala nedosegljiva prek navadnih anten.

"Verjamemo, da je to pomemben dogovor, ki bo zagotavljal dolgoročen razvoj lokalnih kabelskih operaterjev, naše medijske hiše, predvsem pa bogato ponudbo vsebin za slovenskega gledalca," je ob tem dejal programski direktor Pro Plusa Branko Čakarmiš.

Direktor Kabelske televizije Nova Gorica Tomi Gorjan je dodal, da so se lokalni operaterji "samoiniciativno združili in dosegli korektne pogoje za distribucijo programov Pro Plus".

Že ob napovedi umika iz digitalne prizemne televizije v začetku decembra so v Pro Plusu pojasnili, da je sicer gledalcev, ki njihove programe spremljajo prek kabelskega, satelitskega ali optičnega priključka katerega od ponudnika teh storitev, iz leta v leto več.

Razlog za to so bogatejša programska ponudba, boljša kakovost slike, pa tudi zagotavljanje dodatnih storitev za gledalce, prilagojenih sodobnemu življenjskemu stilu in skladnih s tehnološkim napredkom.

Največji operaterji so pretekli teden pojasnili, da bosta oba programa še naprej v njihovi ponudbi, niso pa razkrili, koliko bodo za to morali odšteti Pro Plusu in ali bodo na koncu to občutili tudi uporabniki v obliki zvišane naročnine.

Po umiku programov POP TV in Kanal A iz digitalne prizemne televizije so prek navadnih sobnih oziroma strešnih anten brezplačno še naprej dosegljivi naslednji televizijski programi: TVS 1, TVS 2, TVS 3, TV Koper, TV Maribor, Vaš kanal, Planet TV, TV3 Medias, Golica TV, Gold TV, TV Arena, Nova24TV in TV Petelin. O umiku iz prizemne televizije sicer razmišljajo tudi na Planet TV.