Podjetja 18.1.2017 17:34

Sij s prenovljeno in razširjeno upravo

Ljubljana, 18. januarja - Nadzorni svet Sija se je danes seznanil s prvimi rezultati lanskega poslovanja ter jih označil kot dobre in skladne z načrti. Po seznanitvi z odstopno izjavo predsednika uprave Antona Černiha je razširil upravo na tri člane ter za začasnega predsednika imenoval Andreja Zubickega, za člana in glavnega izvršnega direktorja pa Denisa Manceviča.

Ljubljana. Slovenska industrija jekla (SIJ). Foto: Nebojša Tejić/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Slovenska industrija jekla (SIJ).
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Nadzorniki Sija so se za širitev uprave, v kateri je še finančni direktor Igor Malevanov, odločiti zato, da bodo zagotovili nemoteno poslovanje družbe. Zubickega, dosedanjega predsednika nadzornega, sveta so za predsednika uprave imenovali za največ šestih mesecev, medtem ko so dosedanjega člana nadzornega sveta in direktorja za korporativno komuniciranje Manceviča imenovali za petletni mandat, so sporočili iz Sija.

Skupina Sij je v prvih devetih mesecih lanskega leta ustvarila 637,9 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je 20,6 odstotka več kot v enakem obdobju predlani. Čisti dobiček je porasel za 78 odstotkov na 28,5 milijona evrov. Revidirani konsolidirani rezultati poslovanja bodo objavljeni v letnem poročilu skupine skladno s pravili Ljubljanske borze, so navedli danes.