Podjetja 6.12.2016 16:51

GEN-I dobavitelj elektrike za podjetje hrvaških avtocest

Zagreb, 6. decembra - Zagrebška podružnica slovenske družba GEN-I je danes potrdila, da bodo od 1. decembra novi dobavitelj električne energije javnemu podjetju Hrvatske autoceste - održavanje i naplata cestarine (Hac Onc). V letu dni bodo dobavili več kot 77,5 milijonov kilovatnih ur elektrike v vrednosti nekaj manj kot 29 milijonov kun (3,9 milijonov evrov).

Ljubljana. Družba Gen-i, elektrika, energija. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Družba Gen-i, elektrika, energija.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Krško. Poslopje družbe Gen energija. Foto: Rasto Božič/STA Arhiv STA

Krško.
Poslopje družbe Gen energija.
Foto: Rasto Božič/STA
Arhiv STA

GEN-I je v današnjem sporočilu za javnost spomnil, da so bili v zadnjih nekaj mesecih uspešni tudi na javnih razpisih za dobavitelja elektrike letališču Dubrovnik in podjetju Hrvatska pošta. Skupna vrednost teh poslov je skoraj 11 milijonov kun (1,46 milijonov evrov), dobavili pa bodo nekaj manj kot 27 milijonov kilovatnih ur elektrike.

Izvršni direktor prodaje skupine GEN-I Dejan Paravan je izrazil zadovoljstvo s hitrostjo, s katero so uresničili letošnje načrte. "Z omenjenimi tremi pogodbami se približujemo popolni uresničitvi načrtov. Potrdili smo se kot zanesljiv partner, ki svojim uporabnikom ponuja kakovostno, inovativno in cenovno konkurenčno storitev," je dejal.

Hrvaška je eden izmed 20 trgov, na katerih posluje GEN-I.