2.9.2016 10:50

Ministrica z geodeti o mednarodnem sodelovanju

Ljubljana, 2. septembra - Ministrica za okolje in prostor Irena Majcen je danes sprejela podpredsednika Mednarodne zveze geodetov Rudolfa Staigerja. Na srečanju, na katerem so sodelovali tudi slovenski geodeti, so izmenjali mnenja glede vloge geodetske stroke v sodobni družbi, Staiger pa go govornik tudi na večerni slovesnosti ob 60-letnici Geodetskega vestnika

Ljubljana, vlada. Ministrica za okolje in prostor Irena Majcen na novinarski konferenci po seji vlade. Foto: Tamino Petelinšek/STA

Ljubljana, vlada.
Ministrica za okolje in prostor Irena Majcen na novinarski konferenci po seji vlade.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Kot so sporočili z ministrstva, so sogovorniki - srečanja so se udeležili tudi predsednik Zveze geodetov Slovenije Blaž Mozetič, predstojnik oddelka za geodezijo na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo Bojan Stopar in generalni direktor Geodetske uprave RS Anton Kupic - izmenjali mnenja glede vloga geodetske stroke v sodobni družbi in glede strateških usmeritev na področju povezovanja stabilne in učinkovite zemljiške administracije ter koordinacije na področju souporabe in izmenjave prostorskih podatkov.

Mednarodna zveza geodetov FIG združuje stanovske organizacije iz 121 držav, od leta 1994 je članica tudi slovenska zveza geodetov. Staiger bo danes na povabilo Zveze geodetov Slovenije slavnostni govornik na prireditvi ob 60-letnici izdajanja revije Geodetski vestnik, ki je uradno glasilo zveze.

Geodetski vestnik je znanstvena in strokovna revija, v kateri geodetski in drugi strokovnjaki objavljajo znanstvene in strokovne članke, strokovne razprave, izsledke visokošolskih oz. znanstvenih del in druge vsebine s področja geodezije.

Obletnico bodo proslavili v Cankarjevem domu v Ljubljani, kjer bo koncert big banda orkestra Slovenske vojske s solistko Ivo Stanič, prireditev pa bo potekala pod častnim pokroviteljstvom predsednika republike Boruta Pahorja.