Podjetja 29.7.2016 16:22

Za podjetja s področja lesarstva 5,88 milijona evrov spodbud

Ljubljana, 29. julija - Slovenski regionalno razvojni sklad je v sodelovanju z gospodarskim ministrstvom danes v uradnem listu objavil javni razpis za spodbude za mikro, mala in srednje velika podjetja v lesarstvu. Skupno je v letih 2016 in 2017 na voljo 5,88 milijona evrov, posamezno podjetje bo lahko prejelo najmanj 50.000 evrov in največ 500.000 evrov subvencije.

Ljubljana. Obdelava lesa, delavec. Foto: Nebojša Tejić/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Obdelava lesa, delavec.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Za letos je na voljo 3,5 milijona evrov, prihodnje leto pa 2,38 milijona evrov, rok za oddajo vlog je 29. avgust.

Na razpis se lahko prijavijo mikro, mala in srednje velika podjetja, ki se kot pravna ali fizična oseba, ukvarjajo z gospodarsko dejavnostjo in so organizirana kot gospodarske družbe, samostojni podjetniki posamezniki, zadruge ali zavodi, ki se ukvarjajo z obdelavo in predelavo lesa, proizvodnjo izdelkov iz lesa, plute, slame in protja, razen pohištva ali s proizvodnjo pohištva.

Razpis je namenjen spodbujanju proizvodov in storitev z višjo dodano vrednostjo, ustvarjanju novih delovnih mest ali rasti dodane vrednosti na zaposlenega v mikro, malih in srednje velikih podjetjih ter spodbujanju učinkovite rabe energije in obnovljivih virov energije ter izvedbi ukrepov za izboljšanje učinkovite rabe virov, ki bodo prispevali k prehodu Slovenije v krožno gospodarstvo.

Cilji razpisa pa so ustvarjanje novih delovnih mest in zaposlovanje ali povečanje dodane vrednosti na zaposlenega v mikro, malih in srednje velikih podjetjih ter spodbujanje razvoja podjetij na področju rabe lesa, ki uvajajo učinkovito ravnanje z viri.