Podjetja 26.6.2016 8:52

V Primostku ob Kolpi prvi prestižni Big Berry kamp

Metlika/Slovenska Bistrica, 26. junija - Na mestu nekdanjega kampa pri sotočju Kolpe in Lahinje Primostek pri Metliki v teh dneh odpirajo prvi lifestyle kamp Big Berry slovenskobistriške družbe Hosekra. Gre za pilotni projekt z novo zasnovo bivanja v prestižnih mobilnih hišicah z večnamenskim turističnim centrom v navezavi z lokalnimi ponudniki, ki bi ga radi uveljavili tudi drugje.

Svojim gostom bodo ob dnevni zmogljivosti do 40 ljudi v sezonskim mesecih od maja do vključno septembra v najem ponujali sedem prestižno opremljenih mobilnih hišic s površino 34 kvadratnih metrov. Pet jih je družinskih in so opremljene s po tremi spalnicami. Ena ima dve spalnici, še ena z večjim dnevnim prostorom pa je namenjena parom.

Vse so opremljene s kuhinjo, kopalnico, satelitsko televizijo, klimatsko napravo, brezžično spletno povezavo in veliko zunanjo teraso, gosti Big Berry kampa pa bodo lahko brezplačno uporabljali tamkajšnje športne objekte, kanuje in kolesa. Najem hišice vključuje tudi zajtrk iz lokalnih sestavin, ki ga bo osebje kampa zjutraj razneslo in puščalo pred njihovimi vhodi.

Direktor družbe Hosekra Boštjan Hostej je za STA povedal, da bi radi podobne kampe uredili tudi na Hrvaškem, glede naložbe v Primostek pa je navedel le, da gre za luksuzno opremljene mobilne hišice lastne izdelave, cena ene pa je v povprečju 30.000 evrov.

Hiške so obdane z naravnim okoljem, daleč od množice in s skoraj zasebno obrečno plažo, kamp pa je urejen tako, da lahko njegovi obiskovalci celotno območje prehodijo bosi.

Z na novo zasnovanim kampom bi radi povezali lokalne ponudnike domače, tradicionalne in tudi sodobne hrane, ponudnike športnih in drugih dejavnosti v naravi, kmečkega turizma ter drugih dejavnosti, je dodal direktor.

Za delo v kampu so redno zaposlili tri ljudi, sicer pa bo začasno delo preko študijske izmenjave Erasmus tam dobila še vrsta tujih študentov. Glede zanimanja je direktor povedal, da so letos že polno zasedeni. Na bivanje v Primostku so namreč povabili več kot 200 tujih turističnih novinarjev in spletnih zapisovalcev, s tamkajšnjo ponudbo pa nameravajo prihodnje leto nastopiti tudi na trgu.

Kamp v Primostku je podjetje Hosekra uredilo na pred nekaj leti kupljenem zemljišču, kjer je sprva nameravalo postaviti le svoj razstavni salon. Sicer pa bo kopanje v Kolpi na mestu starega kopališča dostopno vsem dnevnim obiskovalcem in brezplačno, kampiranja s prikolicami in šotori pa v Primostku ne bo več, je še povedal Hostej.