#družba 5.5.2016 13:19

Še 15 dni za prijavo na letošnji WEBSI

Ljubljana, 5. maja - Prijave na tekmovanje WEBSI, ki je namenjeno spodbujanju odličnosti v slovenskem digitalnem prostoru, so na voljo le še do 20. maja. Doslej se je po besedah organizatorjev prijavilo že več kot 90 tekmovalcev. O WEBSI spletnih prvakih 2016 bo odločala 75-članska žirija, ki bo septembra na zaključnem dogodku podelila 19 nagrad.

Ljubljana. Tekmovanje Websi. Foto: Websi

Ljubljana.
Tekmovanje Websi.
Foto: Websi

Posebnost tekmovanja WEBSI Spletni prvaki je v načinu ocenjevanja, ki za dosego relevantnih in korektnih ocen v proces žiriranja vključuje slovenske strokovnjake za digitalno komuniciranje, marketing in odnose z javnostmi, so pojasnili organizatorji tekmovanja.

Prijavljena dela bo tako ocenjevala 35-članska poslovna žirija, ki jo sestavljajo ugledni poslovneži s področja marketinga in odnosov z javnostmi ter 40-članska strokovna žirija, v katero so vključeni strokovnjaki za digitalno poslovanje, predstavniki večjih slovenskih agencij in drugi.

Žiriji bo tudi letos predsedoval partner v enaA.com Aljoša Domijan, kot eden izmed pionirjev slovenske digitalne trgovine ter digitalnega poslovanja.

Tekmovanje WEBSI se bo sicer začelo junija, ko bo žirija začela z ocenjevanjem projektov. Najboljši projekti bodo razglašeni 16. septembra na celodnevnem dogodku WEBSI dan - Simpozij o digitalnih komunikacijah, ki bo letos potekal tretjič.

Letošnje tekmovanje, ki bo peto po vrsti, bo ponudilo tudi nekaj novosti tako v izobraževalnem kot tudi tekmovalnem delu. Novosti in okrepitve namreč po besedah direktorja projekta Matije Škofa ohranjajo njihovo bistvo in cilj: "V središče postavljati slovenske digitalne akterje in spodbujati njihov napredek".

Med drugim so tako letošnjemu tekmovalnemu delu dodali WEBSI startup kategorijo. Nova kategorija, ki jo v sodelovanju z WEBSI, pripravljajo še Iniciativa Startup Slovenija ter ABC pospeševalnik, izziva mlada podjetja, da izpostavijo oziroma predstavijo svojo digitalno inovacijo. Prijave potekajo do 1. junija 2016, zgodnje in cenejše pa do 17. maja.

Poleg tekmovalne kategorije za startupe letošnji WEBSI v sodelovanju z ABC pospeševalnikom prinaša še dodaten WEBSI ABC izziv za študente. Študenti bodo v okviru izziva morali najti način za povečanje mednarodne prepoznavnosti ABC pospeševalnika, da ta doseže čim več startupov.

Najboljšemu študentu pa bo prinesla nagrado v višini 450 evrov in možnostjo pripravništva v pospeševalniku. Svojo idejo lahko prijavijo vsi s statusom študenta ter kreativno zamislijo, in sicer do 31. julija. Podrobnosti obeh izzivov pa so objavljene na spletni strani www.websi.si.