Podjetja 20.2.2016 9:42

GEM motors v partnerstvo z enim največjih indijskih proizvajalcev v avtomobilski industriji

Kamnik, 20. februarja - Podjetje GEM motors je sklenilo strateško partnerstvo z enim največjih indijskih proizvajalcev v avtomobilski industriji. Kamniško podjetje, ki se uvršča v vrh tehnološko najbolj prebojnih podjetij v Evropi, bo za indijsko podjetje Napino Auto & Electronics razvilo nov elektromotor, ki bo omogočal hibridno izvedbo pogona v motociklih.

Ljubljana. Ustanovitelj in direktor GEM motors Simon Mandelj Foto: GEM motors Arhiv STA

Ljubljana.
Ustanovitelj in direktor GEM motors Simon Mandelj
Foto: GEM motors
Arhiv STA

GEM motors se je s sklenitvijo pogodbe z indijskim podjetjem Napino Auto & Electronics v skupni vrednosti skoraj milijon evrov uvrstil med slovenska podjetja, ki uspešno prodirajo na indijski trg. Indija zaradi pereče okoljske problematike predstavlja velik potencial za razvoj e-mobilnosti in poslovno priložnost za podjetja, ki ponujajo inovativne rešitve znotraj tega segmenta, so sporočili iz družbe.

Ustanovitelj in direktor GEM motors Simon Mandelj je pojasnil, da projekt obsega celoten razvoj elektromotorja, od ideje do končnega izdelka, pripravljenega za množično proizvodnjo. Projekt bo trajal več let, elektromotor pa se bo na indijskem trgu uporabljal za motocikle in bo omogočal hibridno izvedbo pogona, ki pripomore k zmanjšanju onesnaževanja v mestih.

"Prepričan sem, da smo z ekipo sposobni razviti nov zahteven elektromotor, ki bo konkurenčen na trgu e-mobilnosti. Trenutno energijo vlagamo v razvoj novih tehnologij in inovacij, ki jih bomo predvidoma tudi ustrezno zaščiti s patentom. Ker pa razvoj takšnega elektromotorja zahteva veliko tehničnega znanja in inovativnosti, pospešeno iščemo tudi nove strokovne sodelavce," je poudaril Mandelj.

Indijsko podjetje Napino Auto & Electronics sicer velja za pomembnega proizvajalca avtomobilske tehnologije, med njihove ključne stranke sodijo največja in najpomembnejša indijska podjetja za izdelavo vozil ter podjetja kot so Audi, Chrysler, Suzuki in Volkswagen.

Direktor Zbornice elektronske in elektroindustrije pri Gospodarski zbornici Slovenije Marjan Rihar pa je dejal, da ga pri GEM motors predvsem veseli, da rezultati potrjujejo strateško usmeritev podjetja, ki med drugim sloni tudi na vzpostavljanju partnerskega sodelovanja z močnejšimi proizvodnimi podjetji iz domače elektroindustrije.