Podjetja #družba 13.2.2016 9:40

Projekt bohinjskega smučišča 2864 v fazi ponovnega pridobivanja gradbenega dovoljenja

Bohinj, 13. februarja - Projekt smučarskega središča 2864 Bohinj je v fazi ponovnega pridobivanja gradbenega dovoljenja, potem ko ga je zaradi spora z ljubljansko nadškofijo pred enim letom izgubil. Pogoj zanj je občinski prostorski načrt, ki bo predvidoma sprejet prihodnji mesec. Nato se bodo lahko nadaljevali tudi pogovori z dvema potencialnima soinvestitorjema.

Bohinjska Bistrica. Direktor družbe 2864 Bohinj Boštjan Čokl. Foto: Tinkara Zupan/STA

Bohinjska Bistrica.
Direktor družbe 2864 Bohinj Boštjan Čokl.
Foto: Tinkara Zupan/STA

Po šest let trajajočih postopkih, sporih z lastniki in težavami z zaprtjem finančne konstrukcije projekt 2864 še ni pokopan. Leto dni po izgubi gradbenega dovoljenja vodja projekta Boštjan Čokl, ki je v pridobivanje vse potrebne dokumentacije vložil veliko časa in denarja, pojasnjuje, da je sedaj spor z nadškofijo za prvo fazo gradnje rešen.

"Trenutno smo v fazi ponovnega pridobivanja gradbenega dovoljenja, za kar moramo počakati, da bo sprejet občinski prostorski načrt, kar bo predvidoma v marcu tega leta. Takoj po tem bomo lahko ponovno pridobili gradbeno dovoljenje," je za STA pojasnil Čokl.

Pridobitev gradbenega dovoljenja je pogoj za nadaljevanje pogovorov z dvema sovlagateljema, ki bi bila pripravljena vložiti v projekt. Ta je v prvi fazi vreden 30 milijonov evrov. Dodatnih 20 milijonov, s katerimi bi to smučišče postalo največje v državi, pa bi vložili enkrat v prihodnosti.

Kot je zagotovil Čokl, prodaja terjatev do njegovega podjetja MPM Engineering, ki je lastnik Bohinj park eko hotela, na projekt smučišča nima nobenega vpliva, "saj smučišče gradi investitor in koncesionar, to je podjetje 2864 Bohinj". Terjatve v višini več kot 15 milijonov evrov je prodajala Družba za upravljanje terjatev bank, kjer so povedali le, da je bil postopek prodaje zaključen, več informacij pa zaradi varovanja zaupnosti ne razkrivajo.