Startupi 13.2.2016 8:54

Švicarsko podjetje bo investiralo v slovenske startupe

Ljubljana, 13. februarja - Švicarsko podjetje Netcetera bo v letu 2016 investiralo v startup podjetja iz Slovenije, Hrvaške, Srbije in Makedonije. V načrtu pa imajo tudi nadaljnja vlaganja s podobno hitrostjo v naslednjih nekaj letih. Startupi bodo poleg finančne podpore prejeli tudi strokovno znanje in dostop do tržišča, so zapisali v iniciativi Startup Slovenija.

Ljubljana. Izvršni direktor za investicije pri Netceteri Darko Butina. Foto: iniciativa Startup Slovenia

Ljubljana.
Izvršni direktor za investicije pri Netceteri Darko Butina.
Foto: iniciativa Startup Slovenia

V švicarskem programerskem podjetju Netcetera že imajo izkušnje z investicijami v startup podjetja. V preteklosti so namreč uspešno investirali v švicarska startup podjetja, kot sta D1 Solutions in Braingroup.

Generalni direktor podjetja Andrej Vckovski je pojasnil, da na omenjenem trgu, ki ga dobro poznajo, saj so v preteklosti tu že investirali, vidijo velik potencial. "Trdno smo prepričani, da je talent v regiji izjemen, in hkrati želimo podpreti obetavna startup podjetja," je dodal Vckovski.

Investirali bodo v startup podjetja, ki so aktivna na področju finančne tehnologije, povezanih zdravstvenih storitev, prometne tehnologije, digitalizacije podjetij, medijev in zabave ter spletnih aplikacij in programske opreme za policijo.

Poleg startupov iz Slovenije, Hrvaške, Srbije in Makedonije Netcetera načrtuje tudi vlaganja v startup podjetja iz držav, kjer že deluje - to so Švica, Združeni arabski emirati, Nemčija in Avstrija. Več informacij za zainteresirana startup podjetja je na voljo na povezavi www.netcetera.com/start-ups.

Pri upravljanju investicij Netcetera sodeluje tudi z Darkom Butino, ki je prevzel vlogo izvršnega direktorja za investicije. Butina ima sicer že izkušnje s področja zagona, upravljanja in investiranja iz različnih podjetij. Med drugim je ustanovil dve startup podjetji, poleg tega pa je aktivni vlagatelj v Sloveniji, Srbiji in tudi v Švici.

Krovna družba Netcetera, ki je bila ustanovljena leta 1996 s sedežem v Zurichu, ima približno 350 zaposlenih v Švici, Nemčiji, Liechtensteinu, Makedoniji in Združenih arabskih emiratih.