#družba 28.1.2016 13:15

Dars v pripravo projektne dokumentacije za drugo cev predora Karavanke

Ljubljana, 28. januarja - Dars bo v ponedeljek v predoru Karavanke začel z izvajanjem geoloških, geotehničnih in hidroloških raziskav za namen priprave projektne dokumentacije za gradnjo druge predorske cevi. Zanjo trenutno pripravljajo državni prostorski načrt, ki naj bi ga predvidoma sprejeli junija, gradnja druge cevi pa bi se lahko začela v 2018.

Jesenice. Predor Karavanke. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Jesenice.
Predor Karavanke.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Kot so danes sporočili iz Darsa, načrtovana prostorska ureditev obsega gradnjo nove predorske cevi dolžine približno 3530 metrov in manjkajočega dela avtoceste med vhodom v predor in obstoječo cestninsko postajo v dolžini približno 620 metrov.

Pri gradnji predorske cevi bodo izkopane večje količine materiala, za katerega bodo v okviru državnega prostorskega načrta predvideli ustrezne lokacije za odlaganje. Načrtovane so tudi ostale spremljajoče prostorske ureditve, kot so na primer prilagoditve gospodarske javne infrastrukture in krajinska ureditev.

Državni prostorski načrt je trenutno v fazi priprave predloga, predvidoma ga bodo sprejeli junija, pojasnjujejo na Darsu. Ker gre pri predoru Karavanke za skupni projekt z Avstrijo, potekajo stalna usklajevanja projektnih rešitev in drugih odprtih problematik v okviru tehničnega in gradbenega odbora za dograditev predora Karavanke, v katerih so predstavniki slovenske in avstrijske strani.

Na Darsu ocenjujejo, da se bo gradnja druge predorske cevi začela predvidoma v 2018, odvisno od pridobitve gradbenega dovoljenja in od uspešnosti razpisa za pridobitev izvajalca gradbenih del. Druga cev bo po predvidevanjih Darsa dokončana leta 2021 in takrat bo vanjo preusmerjen tudi promet, ki bo tako potekal dvosmerno, saj bodo v obstoječi (stari) cevi začeli s sanacijo. Po ocenah bosta obe cevi operativni do leta 2023.

Investicijska vrednost projekta dograditve predora Karavanke vključno z manjkajočo polovico avtoceste ter vsemi potrebnimi ureditvami na slovenski strani je v državnem prostorskem načrtu ocenjena na 149,3 milijona evrov (brez DDV in po tekočih cenah).

Zaradi geoloških, geotehničnih in hidroloških raziskav v predoru Karavanke, s katerimi Dars začenja v ponedeljek, bo prihajalo do zapor. Tako bodo v smeri proti Avstriji potekale redne polovične dnevne zapore od 7. ure do 7.30, od 15. ure do 15.30 in od 23. ure do 23.30, med 1. in 4. uro pa bodo enourne popoldne nočne zapore.

Zapore se bodo izvajale do maja, s prekinitvijo za veliko noč, ter od septembra do decembra. V poletnem času zapor predora ne bo, zagotavljajo na Darsu in dodajajo, da bodo dela potekala samo na slovenski strani, saj so bile na avstrijski strani raziskave izvedene v letih 2014 in 2015.

Raziskave bodo obsegale izvedbo 14 horizontalnih vrtin, in sicer iz obstoječega predora v smeri nove predorske cevi, izvedbo obsežnih hidrogeoloških, geotehničnih in geofizikalnih meritev v vrtinah znotraj predora in na površju nad predorom ter laboratorijske preiskave odvzetih vzorcev ter v zaključku izdelavo elaboratov, ki bodo predstavljali izhodišče za projekte nove vzhodne predorske cevi, portala predora, novega mostu čez Savo in dela avtoceste ter za geotehnične pogoje projektov odlagališč viška izkopanega materiala.

Pogodbeni rok za izvedbo horizontalnih vrtin v predoru (skupne dolžine 1400 metrov) in ene globoke (550 metrov) ter šestih plitvih vrtin na površju je eno leto. Vrednost pogodbe za raziskave je 2,5 milijona evrov brez DDV.