#družba 30.11.2015 9:42

Lesarski oddelek biotehniške fakultete bo dobil nov prizidek za 1,1 milijona evrov

Ljubljana, 30. novembra - Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je potrdila projekt novega prizidka lesarskega oddelka na ljubljanski biotehniški fakulteti v vrednosti skoraj 1,1 milijona evrov. Od tega bo evropski sklad za regionalni razvoj prispeval slabih 688.000 evrov. V novem prizidku bodo med drugim trije laboratoriji, so sporočili iz vladne službe.

Ljubljana. Biotehniška fakulteta, Večna pot. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Biotehniška fakulteta, Večna pot.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Nov prizidek bo imel bruto površino 542,26 kvadratnih metrov, z njegovo izgradnjo pa bodo zagotovili prostor za tri laboratorije, spremljajoče prostore za deset kabinetov ter komunikacijske, sanitarne in skladiščne površine.

Prizidek bo nadomestilo za obstoječe, v veliki meri neustrezne, najete prostore, so v današnjem sporočilu pojasnili v službi za razvoj in kohezijsko politiko. Naložba poleg gradbeno-obrtniških del zajema tudi nabavo nove laboratorijske in pohištvene opreme, ki bo omogočila nemoteno opravljanje znanstvenoraziskovalne in izobraževalne dejavnosti.

Novo raziskovalno infrastrukturo bodo uporabljali zaposleni na oddelku za lesarstvo, gostujoči raziskovalci ter študenti za potrebe eksperimentalnega in raziskovalnega dela v okviru diplomskih, magistrskih in doktorskih nalog.

V vladni službi zatrjujejo, da bodo novi prostori omogočili še tesnejše sodelovanje in uspešnejši pretok oz. prenos znanja v gospodarstvo, predvsem v papirniško, lesnopredelovalno in gradbeno industrijo.