Startupi 27.10.2015 15:55

V Mariboru izbrali udeležence Startup Ture

Maribor, 27. oktobra - Intenzivnega enomesečnega podjetniškega programa Startup Tura se bo udeležilo osem startupov, ki so s predstavitvijo svojih poslovnih idej najbolj navdušili komisijo na zaključnem Demo večeru Startup vikenda Maribor. Izbrane ekipe bodo tako med 25. oktobrom in 25. novembrom med drugim prejemale podporo v obliki infrastrukture ter svetovanja izkušenih mentorjev.

Maribor. Startup Maribor - delavnica z Matejem Golobom. Foto: Tovarna podjemov

Maribor.
Startup Maribor - delavnica z Matejem Golobom.
Foto: Tovarna podjemov

Osemčlansko komisijo so s kratkimi predstavitvami najbolj prepričale ekipe bSTOKED, Coinhab, Eko rita, IoTLamp, KUPISI.SI, Potni.si, SPOT in Vinoo, ki so si prislužile intenzivni paket Startup Maribor Tura, so sporočili organizatorji dogodka.

Paket vsebuje brezplačno enomesečno bivanje v startup coworking prostorih Tovarne podjemov, vsaj 50 ur brezplačnega svetovanja izkušenih mentorjev, vstopnico za konferenco Podim, vstopnico za Pioneers Festival ter paket ugodnosti družbe Amis in Nove KBM.

Po navedbah organizatorjev je v okviru tridnevnega Startup vikenda Maribor svoje podjetniške ideje gradilo in izboljševalo 40 ekip v sodelovanju z 21 mentorji. V soboto in nedeljo so v prostorih Tovarne podjemov med drugim potekale delavnice na temo vitkega podjetništva, hitrega prototipiranja, izgradnje blagovne znamke in priprave predstavitve.

Udeleženci vikenda so pridobili tudi priložnost za vzpostavitev partnerskega sodelovanja z družbo Večer in drugimi zasebnimi investitorji in partnerji, ki želijo podpreti najperspektivnejše startupe, so še pojasnili organizatorji.

Program Startup Maribor se sicer nadaljuje z mentoriranji, delavnicami in večernimi druženji na Startup Müsliju. Izvedbo programa, namenjenega vsem, ki razvijajo nov inovativen produkt s potencialom rasti, aktivno podpira tudi Mestna občina Maribor. Več informacij na spletni strani: http://www.startupmaribor.si/.