Podjetja 8.10.2015 19:30

Gorenjska gazela je podjetje NiceLabel Euro Plus

Kranj, 8. oktobra - Gorenjska gazela 2015 je po izboru družbe Dnevnik podjetje NiceLabel Euro Plus, specializirano za programske rešitve za oblikovanje in tiskanje etiket s črtno kodo in RFID. Gre za šestega finalista v izboru za letošnjo slovensko gazelo, so sporočili iz Dnevnika.

Družba iz Šenčurja podjetjem pomaga dosegati skladnost s predpisi in uredbami na področju označevanja izdelkov ter zmanjševati operativne stroške poslovanja. Izvaža 98 odstotkov storitev in produktov. Programske rešitve in podporo izvaja za več kot milijon uporabnikov v več kot 100 državah. Deluje na osmih lokacijah na treh celinah in združujejo skoraj 100 sodelavcev po vsem svetu.

Med letoma 2009 in 2014 je podjetje podvojilo prodajo, kolektiv 43 sodelavcev v Sloveniji pa je lani dosegel dodano vrednost skoraj 75.000 evrov na zaposlenega. Družba postaja pomemben partner največjih svetovnih multinacionalk, številne med njimi so na seznamu Fortune 500, so zapisali v obrazložitvi.

Med nominiranimi podjetji sta bili še družinsko podjetje Iskra Impuls iz Kranja, ki je bilo med nominiranimi podjetji za gazelo Gorenjske že leta 2013, in nakelsko LPKF Laser & Electronics, ki je specializirano za izdelavo industrijskih laserjev in opreme za hitro prototipiranje v elektroniki.

Podjetja s seznama 100 najhitreje rastočih podjetij Gorenjske so v obdobju med letoma 2009 in 2014 ustvarila 1871 novih delovnih mest, kar pomeni 51-odstotno rast. Dinamika zaposlovanja je podobna kot v dolenjsko-posavski regiji, zaostaja pa za rastjo v osrednji Sloveniji in v dravsko-pomurski regiji. Regijsko gospodarstvo je v tem času izgubilo 1222 delovnih mest.

V primerjavi z drugimi petimi regijami ima Gorenjska tudi nekoliko manj dinamično rast prodaje in dodane vrednosti. Stoterica najhitrejših podjetij je prodajo med letoma 2009 in 2014 povečala za 141 odstotkov, dodano vrednost pa za 105 odstotkov. Regijsko gospodarstvo je prodajo dvignilo za 16 odstotkov, dodano vrednost za 17 odstotkov. Ta gorenjska stoterica se ponaša z najvišjim kazalnikom verjetnosti preživetja, ki znaša 85 od 100, prav tako ima najvišjega regijsko gospodarstvo, in sicer 54.

NiceLabel Euro Plus se je na današnji prireditvi v Prešernovem gledališču pridružil letošnjim regijskim gazelam - družbi RLS merilna tehnika iz osrednjeslovenske regije, Infotehni Skupina iz dolenjsko-posavske regije, lanski slovenski gazeli Plastika Skaza, ki je tudi letos postala gazela savinjsko-zasavske regije ter podjetju Florjančič tisk, gazeli iz dravsko-pomurske regije. Sklepna prireditev izbora za letošnjo gazelo bo 21. oktobra v Ljubljani.