Podjetja 8.10.2015 13:46

Z ustanovitvijo iniciativne skupine za modernizacijo železniške infrastrukture

Ljubljana, 8. oktobra - V Združenju za promet pri Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) je bila na pobudo podjetij, predstavnikov znanosti in združenj ustanovljena iniciativna skupina za modernizacijo železniške infrastrukture v Sloveniji. Na uvodnem srečanju iniciative so kot najbolj perečo problematiko izpostavili potrebo po izgradnji drugega tira Divača-Koper.

Iniciativa za modernizacijo železniške infrastrukture je v zvezi s problematiko izgradnje drugega tira sprejela tudi dva sklepa, so sporočili iz združenja.

Soglašali so o izdelavi študije o tveganjih, povezanih z neizgradnjo drugega tira Koper-Divača in možnih alternativah. Izdelal jo bo Center poslovne odličnosti pri Ekonomski fakulteti, iniciativa pa bo ustanovila strokovni svet, ki bo po fazah spremljal izdelavo študije. Strokovni svet bodo sestavljali predstavniki iz strokovnega in znanstvenega področja.

Izsledke študije o tveganjih bodo predstavili tudi predstavnikom delovne skupine za železniške koridorje v okviru Evropske komisije, domačim odločevalcem ter javnosti, so še dodali.