Podjetja 4.10.2015 10:15

Na sejmu Expo Real 2015 tudi slovenski investicijski projekti

Ljubljana, 4. oktobra - Javna agencija Spirit Slovenija bo tudi letos prisotna na največjem evropskem investicijsko-nepremičninskem sejmu Expo Real 2015 v Münchnu. Med ponedeljkom in sredo bo z nosilci izbranih projektov tujim investitorjem predstavljala različne investicijske priložnosti v Sloveniji, so sporočili iz Spirita.

Sejem Expo Real v Münchnu poteka že od leta 1998 ter velja za največji in najodmevnejši investicijsko-nepremičninski sejem v EU. Letos naj bi se na 64.000 kvadratnih metrih predstavljalo več kot 1600 razstavljavcev, v času sejma bo potekal bogat konferenčni program z več kot 400 uglednimi govorci. Sejem sicer v povprečju obišče več kot 36.000 obiskovalcev iz 68 držav in 1000 predstavnikov medijev.

Spirit je konec junija objavil javno povabilo za nabor in izbor tržno zanimivih investicijskih projektov za skupno sejemsko predstavitev na sejmu. Tako se bodo na 88 kvadratnih metrih slovenskega razstavnega prostora skupaj predstavili naslednji projekti: Gostinsko nočitveni objekt Park Lijak - center aktivnega oddiha, Terme Benedikt, Cona Ljubljana Sever (Zadobrova), Medicinski center Glazija, Tomos Sever, Logistični center ob Letališču Jožeta Pučnika in Investicjski projekt v turistično - poslovno območje Kamnik.

Ob robu sejemskega nastopa bo Spirit skupaj s predstavništvom Slovenske turistične organizacije in Mariborsko razvojno agencijo ter njenimi partnerji v Münchnu v torek organiziral tudi promocijski dogodek predstavitve podravske regije kot investicijske lokacije in turistične destinacije. V torek bo potekal tudi forum o investicijskih lokacijah.

Spirit Slovenija pod svojo tržno znamko InvestSlovenia že vrsto let aktivno sodeluje na izbranih investicijsko-nepremičninskih sejmih v tujini, saj na ta način izvaja aktivno promocijo slovenskega investicijskega okolja tudi preko predstavitev zanimivih investicijskih projektov na specializiranih sejmih v tujini.