#družba 18.9.2015 15:39

Mariborska fakulteta za gradbeništvo do več prostora z evropskimi sredstvi

Ljubljana, 18. septembra - Mariborska fakulteta za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo bo prejela dobrega pol milijona evrov evropskih sredstev za zagotovitev dodatnih površin za izvedbo raziskovalnih programov. Skupno bo projekt vreden 1,9 milijona evrov, so sporočili iz službe vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko (SVRK).

Helsinki. Kovnica denarja Mint of Finland v Helsinkih. Sveži slovenski evro kovanci za dvajset centov. Foto: Gregor Mlakar/STA

Helsinki.
Kovnica denarja Mint of Finland v Helsinkih. Sveži slovenski evro kovanci za dvajset centov.
Foto: Gregor Mlakar/STA

SVRK je v vlogi organa upravljanja za evropske strukturne sklade in kohezijski sklad potrdila projekt zagotovitve dodatnih površin za izvedbo programov mariborske fakultete za gradbeništvo. Fakulteta je namreč trenutno zaradi nezadostnih kapacitet prisiljena izvajati raziskovalno dejavnost v okrnjenem obsegu.

"V ta namen bodo v okviru projekta prenove objekta na Krekovi 2 v Mariboru zagotovljene dodatne površine v skupni velikosti 2342,90 kvadratnih metrov s pripadajočo opremo za izvedbo programov, predvsem za potrebe izvajanja razvojne in raziskovalne dejavnosti fakultete in njenih institutov," navajajo v SVRK. V okviru prenovljenih prostorov bodo zagotovljene tudi večnamenske površine, ki jih bodo delno koristili tudi študenti za izvajanje študijskih programov oziroma sodelovanje fakultete z gospodarstvom.

Projekt bo pripomogel k izboljšanju pogojev za izvajanje raziskovalne dejavnosti fakultete, nudil bo nove zaposlitvene možnosti, hkrati pa bo posredno prispeval tudi h krepitvi študijske dejavnosti, še dodajajo v službi vlade.