Startupi 2.9.2015 11:12

Platforma za množično investiranje Conda prihaja v Slovenijo

Ljubljana, 2. septembra - Avstrijska platforma za množično investiranje Conda bo predvidoma z novembrom začela delovati tudi v Sloveniji. V okviru platforme bo podjetjem pomagala pri iskanju investitorjev za razvoj uspešnih in inovativnih idej.

Dunaj. Spletna platforma za množično investiranje Conda. Foto: https://www.conda.eu

Dunaj.
Spletna platforma za množično investiranje Conda.
Foto: https://www.conda.eu

Gre za prvo širjenje platforme Conda na Balkan, ki se je iz Avstrije razširila tudi v Nemčijo in Švico in do sedaj že uspešno zaključila z množičnim investiranjem preko 100 podjetij, so povedali danes na dogodku Startup Cafe v ljubljanski kavarni Sputnik.

Vlado Miloševič iz Zavoda Zmag je pojasnil, da je Slovenija ena izmed držav, kjer se ustanovi največ podjetij, vendar na precej slabšem mestu, kar se tiče pridobivanja sredstev. Zato v vstopu Conde na slovenski trg vidi veliko priložnost za slovenska podjetja in startupe.

Za kampanjo v okviru Conde so primerna predvsem podjetja z razvitim produktom, ki ga lahko javnost razume. Soustanovitelj Conde Daniel Horak še svetuje, da naj bodo to odprti podjetniki, ki so pripravljeni komunicirati z javnostjo o svojem produktu. So pa vabljeni tako startupi kot že starejša podjetja, ki potrebujejo semenski ali razvojni kapital.

Prednost Conde so pojasnili v tem, da z vsakim podjetjem in investitorjem opravijo temeljite pogovore ter preglede poslovnih in finančnih načrtov. V tem postopku namreč poskrbijo za varnost podjetij in investitorjev.

Vsak investitor ima možnost investiranja v podjetja, ki imajo objavljene kampanje na njihovi spletni strani. V kolikor je kampanja uspešno investirana, si lahko investitor obeta letno izplačilo ter pokrite stroške donacije ob izteku pogodbe. Podjetju pa se omogoči kapital za uspešen začetek oz. rast.

Rok Starič, ki skrbi za slovenski del Conde, je še dodal, da trenutno iščejo mlade podjetnike z dobrimi produkti in potencialom, s katerimi bodo novembra tudi uradno začeli s slovensko podružnico platforme Conda.