#družba 1.8.2015 10:21

Anketa: Uporabniki spijo in se tuširajo s svojimi telefoni

Washington, 1. avgusta - V anketi, ki jo je izpolnilo več kot 7000 ljudi iz sedmih držav, so raziskovalci ugotovili, da številni uporabniki pametnih telefonov spijo s svojimi mobilnimi napravami in jih celo jemljejo s seboj pod tuš. Prav tako bi v primeru požara prej vzeli svoj telefon, kot pa rešili hišnega ljubljenčka.

Srbija, Beograd. Brskanje po pametnem telefonu. Foto: Tanjug/STA Arhiv Tanjug/STA

Srbija, Beograd.
Brskanje po pametnem telefonu.
Foto: Tanjug/STA
Arhiv Tanjug/STA

Ljubljana. Telefoniranje, mobilni telefon, pogovor. Foto: Tamino Petelinšek/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Telefoniranje, mobilni telefon, pogovor.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Srbija, Beograd. Mobilni telefoni. Foto: Tanjug/STA Arhiv Tanjug/STA

Srbija, Beograd.
Mobilni telefoni.
Foto: Tanjug/STA
Arhiv Tanjug/STA

Spletna anketa, ki jo je objavilo podjetje Motorola, je med drugim ugotovila, da kar 60 odstotkov anketirancev med spanjem v rokah drži svoje telefone. Na stranišče ga s seboj vzame 57 odstotkov uporabnikov, vsak šesti pa pametni telefon uporablja med tuširanjem.

Anketa je osvetlila tudi bolj čustvene odnose, ki jih imajo uporabniki s svojimi pametnimi telefoni. Dvaindvajset odstotkov anketirancev bi se namreč raje odreklo spolnosti za en vikend kot svojemu telefonu, 40 odstotkov pa jih svoji napravi zaupa skrivnosti, ki jih ne bi niti najboljšemu prijatelju.

Obenem jih je 61 odstotkov priznalo, da niso zadovoljni s svojimi telefoni, 79 odstotkov uporabnikov pa meni, da jih naprava zmoti v neprimernih trenutkih, raziskavo povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Spletno raziskavo podjetja KRC Research je rešilo 7112 lastnikov pametnih telefonov iz ZDA, Velike Britanija, Brazilije, Španije, Mehike, Indije in s Kitajske.