Podjetja 29.7.2015 13:56

V Bovcu dobili sklep ministrstva o dodelitvi sredstev za Kanin

Bovec, 29. julija - Občina Bovec je od ministrstva za gospodarstvo in tehnologijo danes prejela sklep o dodelitvi sredstev za financiranje sanacije žičniških naprav na smučišču Kanin v višini 5,7 milijona evrov, so sporočili z bovške občine.

Kanin. Smučišče Kanin, pogon Prevala. Foto: Ljubo Hrast/ATC Kanin Bovec Arhiv STA

Kanin.
Smučišče Kanin, pogon Prevala.
Foto: Ljubo Hrast/ATC Kanin Bovec
Arhiv STA

Bovec. Pogled na Kanin. Žičnica, ATC Kanin. Foto: Aljoša Rehar/STA Arhiv STA

Bovec.
Pogled na Kanin.
Žičnica, ATC Kanin.
Foto: Aljoša Rehar/STA
Arhiv STA

Na objavljen javni razpis za izbiro izvajalca sanacijskih del je na bovško občino prispela le ena ponudba. V skladu z razpisno dokumentacijo se zdaj pogajajo s ponudnikom.

Skladno z zakonsko predpisanim postopkom bo podpis pogodbe z izvajalcem del predvidoma v prvih dneh prihodnjega tedna, so za STA še povedali na občini.

Bovški občini bo tako vendarle uspelo sanirati poškodovane žičniške naprave na smučišču Kanin, da bodo smučarji tam ponovno lahko uživali že letošnjo zimo.

Smučišče sameva vse od nesreče krožno-kabinske žičnice v začetku leta 2013. Zaradi tega je šla v stečaj tudi družba ATC Kanin, lanska zima z obilico snežnih padavin pa je povzročila veliko škodo na žičniških napravah na kaninskem smučišču.

Zaprtje smučišča je bil hud udarec za bovški turizem. Zaradi vse manjšega števila gostov so tako zaprli vrata tudi vsi tamkajšnji večji hoteli. Bovški turistični delavci so večkrat povedali, da razvoja bovškega turizma brez smučišča na Kaninu ne more biti. Poletna sezona je zadnja leta dobra, vendar bi morali obiskovalcem ponuditi aktivnosti skozi vse leto.

Zimski del je v bovškem turizmu pomenil le 13 odstotkov letnega zaslužka, vendar so na Bovškem zaradi izpada smučišča v zadnjih dveh zimah po nekaterih ocenah izgubili okoli osem milijonov evrov.