Podjetja 23.5.2015 8:20

Perutnina z okolju in živalim prijazno vzrejo piščancev

Ljutomer, 23. maja - Perutnina Ptuj je v Križevcih pri Ljutomeru predstavila novo izdelčno linijo blagovne znamke, ki so jo poimenovali Natur premium. Kot je povedal prvi mož ptujske družbe Roman Glaser, ta predstavlja novo generacijo okolju in živalim prijazne vzreje piščancev in s tem povezano nadgradnjo kakovosti perutninskega mesa in živil.

Gornja Radgona. Perutnina Ptuj. Foto: Daniel Novakovič/STA Arhiv STA

Gornja Radgona.
Perutnina Ptuj.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

"Gre za izpopolnitev naše filozofije, da kar največ naravnih lastnosti v naravnem okolju vzrejenih piščancev pripeljemo do končnega izbora potrošnikov in njihovih kulinaričnih kreacij. Seveda s pomočjo najnovejše tehnologije za obdelavo perutninskega mesa," je v predstavitvi v tem tednu povedal Glaser.

Vse kredibilne prehranske napovedi v svetovnem merilu po njegovih besedah namreč predvidevajo, da bo perutninsko meso postalo izbor številka ena že čez dobro desetletje. Trendi naraščanja potrošnje perutninskega, so namreč v strmem vzponu, kar pomeni, da so potrošniki na vseh kontinentih in v vseh religioznih okoljih, prepoznali perutninsko meso kot najboljšo in tudi najbolj dostopno prehrano beljakovinskega izvora, poudarja Glaser.

Ob tem je dodal, da potrošnja narašča tudi v Sloveniji in na vseh trgih, kjer ima Perutnina bodisi svoje vertikalno organizirane reprodukcijske verige od njive do mize, bodisi distribucijske in prodajne kanale.

Ptujska družba je kot vodilni koncern na področju perutninskega mesa in živil na njegovi osnovi v regiji prva v Evropi vzpostavila pogoje za vzrejo, pripravo in prodajo natur premium izdelčno linijo blagovne znamke. Tovrstno nadgradnjo ohranjanja naravnih lastnosti vzrejenih kakovosti do končnega živila je sicer spodbudil njihov švicarski partner, in kot je dejal Glaser, "kar je dobro za najbolj razviti trg in potrošniško osveščenost v Švici, je zagotovo dobro tudi za vse druge ciljne trge".

V podjetju so se zato odločili izpopolniti posamezne tehnološke postopke, vključno z adaptacijo vzrejnih farm pri kooperantih v naravnem okolju. Brojlerjem so dali priložnost poudarjenega sonaravnega bivanja z večjimi površinami za gibanje na prostem, kar je izhodišče za napredek tako na področju vsestranske prehranske kakovosti živil, kot na področju dobrobiti živali, ekologije in okoljske politike, saj je vzreja perutninskih živil po Glaserjevih besedah okoljsko najbolj prijazna oblika priprave hrane.