Podjetja #družba 23.5.2015 8:52

Karierni sejem letos tudi v Kopru in Mariboru

Ljubljana, 23. maja - Spletni portal Mojedelo.com bo Karierni sejem, ki omogoča mreženje med delodajalci in iskalci zaposlitve, letos poleg Ljubljane pripravil tudi v drugih regijah. V Kopru bo sejem 26. maja, v Mariboru pa 11. junija, so sporočili organizatorji.

Ljubljana. MojeDelo.com. Foto: Stanko Gruden/STA Arhiv STA

Ljubljana.
MojeDelo.com.
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

"Zavedamo se, da ljudje v iskanju zaposlitve iščejo tudi najkrajšo pot do te zaposlitve, saj jim mnogokrat manjka časa, pa tudi denarja, da bi si lahko privoščili celodnevne izlete v prestolnico. Zato smo se odločili, da naš Karierni sejem pripeljemo bližje ljudem," pravi direktor portala Mojdelo.com Zoran Savin.

Hkrati je to priložnost, da v posameznih regijah še bolj vzpodbudijo lokalni dialog o zaposlovanju in dolgoročnih usmeritvah lokalnega gospodarstva, ki bodo omogočile večanje števila delovnih mest, dodaja Savin. Zato ga veseli, da so se k sodelovanju odzvale lokalne oblasti in območne enote zavodov za zaposlovanje.

Obiskovalci sejma v Kopru bodo imeli priložnost obiskati karierno svetovalnico, kjer jim bodo strokovnjaki pregledali življenjepise in jim svetovali glede njihove karierne poti, na stojnici GEA College pa bodo lahko spoznali tudi perspektive in pasti podjetništva. Predstavilo se bo vsaj 25 razstavljalcev, ki želijo spoznati čim več ustreznih kandidatov za delo, med njimi LifeClass Hotels & Spa, Hoteli Bernardin, Kompas Shop, Mlinotest, kadrovske agencije in drugi.

Na okrogli mizi bodo mnenja o trgu dela na kraško-obalnem območju soočili Savin, direktorica koprske območne enote zavoda za zaposlovanje Nevenka Bandelj, koprski podžupan Peter Bolčič, direktorica prodaje v družbi Axent Tina Marc in direktor družbe Tomos dvokolesa Matjaž Kanduč.

Drugi lokalni Karierni sejem, za Podravsko regijo, bo v Mariboru 11. junija. Med perečimi težavami tamkajšnjega gospodarstva je po navedbah organizatorjev odhajanje na delo v Avstrijo, zato bo ta tematika med osrednjimi na sejmu. Doslej je prijavljenih 12 sodelujočih podjetij, se pa seznam sproti dopolnjuje, so pojasnili organizatorji.

Karierni sejem se je lani v Ljubljani odvil 12. leto zapored, v dveh dneh pa se ga je udeležilo več kot 15.000 ljudi. Letos bo sejem v Ljubljani 15. oktobra v Cankarjevem domu.