Startupi 26.4.2015 8:16

Zaživela podjetniška platforma Start:up Ljubljana

Ljubljana, 26. aprila - Posameznikom z inovativnimi idejami in ekipam, ki želijo preveriti in razviti podjetniško idejo, je odslej na voljo spletna platforma startupljubljana.si. Na njej se lahko seznanijo s programi, dogodki in priložnostmi, ki so jim na voljo v prestolnici in širši regiji.

Ljubljana, Tehnološki park. Predstavitev nove platforme za aktiviranje podjetniških talentov in start-up podjetij startupljubljana.si Foto: Tehnološki park

Ljubljana, Tehnološki park.
Predstavitev nove platforme za aktiviranje podjetniških talentov in start-up podjetij startupljubljana.si
Foto: Tehnološki park

Na spletni platformi so izpostavljeni programi za podjetne talente, kot so podjetniške delavnice, forumi, tekmovanja in podjetniški vikendi, so sporočili iz ljubljanskega Tehnološkega parka.

Med drugim izpostavljajo serijo podjetniških dogodkov Start:up Ljubljana STARS, na katerih se srečuje ljubljanska startup skupnost, Regionalni center kreativne ekonomije, ki ponuja izobraževanja, delavnice, svetovanja in druge dogodki za kreativce ter program Podjetno v svet podjetništva, v katerega so vključeni visoko izobraženi, a brezposelni mladi, katere se usposobi za samostojno podjetniško pot.

Poleg programov za podjetne posameznike so na Start:up Ljubljana na voljo tudi programi za startup podjetja. Ti so namenjeni podjetniškim ekipam, ki se odločajo za zagon svojih star-up podjetij. Programi vključujejo svetovanje in mentorstvo, dostop do mednarodnih dogodkov in medijsko prepoznavnost.

"Platforma bo ključno prispevala mednarodni prepoznavnosti in privlačnosti Ljubljane ter Osrednjeslovenske regije za tuje podjetniške talente in s tem uvrstila Ljubljano na zemljevid mednarodnih podjetniških hubov," je v sporočilu za javnost zapisal direktor Tehnološkega parka Ljubljana Iztok Lesjak.

K pobudi Start:up Ljubljana so pristopile tudi nekatere znanstvene institucije - Institut Jožef Stefan, Kemijski institut, Nacionalni institut za biologijo ter Univerza v Ljubljani.

"Da bi bili v vseh teh aktivnostih v Ljubljani in širše še bolj povezani, pozdravljamo pobudo Start:up Ljubljana, saj bomo tako skupaj soustvarjali boljše podporno okolje, nove priložnosti in učinkovitejši pretok informacij mladim," je poudarila prorektorica za področje prenosa znanja na univerzi Maja Makovec Brenčič.

Platforma temelji na programu Start:up mest, ki sta jih v okviru Iniciative Start:up Slovenija razvila Tehnološki park Ljubljana in mariborska Tovarna podjemov. Podobni programi so na voljo tudi v drugje po Sloveniji - mednje sodijo Start:up Maribor, Start:up Velenje, Start:up Ptuj in Start:up Nova Gorica.