Slovenija 1.3.2015 12:34

Mladim iz 30 držav možnost preizkusa v vlogi direktorja

Ljubljana, 1. marca - Švicarska zaposlovalna agencija Adecco je sprožila projekt CEO za en mesec, s katerim bo izbranim kandidatom v 30 državah, tudi Sloveniji, omogočila razvijanje vodstvenih sposobnosti oz. preizkus v vlogi direktorja. Najprodornejši med finalisti bo nagrajen s prakso pri glavnem izvršnem direktorju skupine Adecco Patricku De Maeseneiru.

Ljubljana. Logotip Adecco. Foto: Tina Kosec/STA Arhiv STA

Ljubljana.
Logotip Adecco.
Foto: Tina Kosec/STA
Arhiv STA

Projekt CEO za en mesec poteka v sklopu Adeccove mednarodne pobude Way to Work, na izziv pa se lahko preko mobilne aplikacije CEO for One Month do 1. maja prijavijo mladi s celega sveta, so ta teden sporočili iz največje zaposlovalne agencije na svetu.

V prvi fazi izbora si bodo karierno pot odprli izbrani lokalni zmagovalci iz 30 držav. Med njimi bo tudi slovenski kandidat, ki bo poleti v sklopu plačane delovne prakse mesec dni preživel z direktorjem Adecca v Sloveniji Mirom Smrekarjem.

V nadaljevanju projekta bo 10 najprodornejšim lokalnim zmagovalcem ponujena možnost, da se udeležijo delavnice skupinskega urjenja vodstvenih veščin, na kateri bo izbran končni zmagovalec izziva.

Ta bo dobil priložnost, da se septembra s plačano prakso pod mentorstvom izvršnega direktorja mednarodne skupine De Maeseneirja uči in spoznava vodenje družbe, ki zaposluje 32.000 sodelavcev in je v letu 2013 ustvarila 19,5 milijarde evrov prihodkov.

"Program CEO za en mesec smo oblikovali z namenom, da izboljšamo zaposlitvene možnosti mlajših generacij. Po svetu je namreč brez dela približno 75 milijonov mladih, kar predstavlja enega večjih problemov današnje družbe," je projekt pospremil De Maeseneire.

"Čeprav bo le en izmed kandidatov dobil priložnost, da se za mesec dni preizkusi v vlogi direktorja mednarodne skupine Adecco, si bodo neprecenljivo življenjsko izkušnjo pridobili tudi vsi izbranci, ki bodo deležni prakse v posameznih državah," pa je menil Smrekar.