Turizem 24.12.2016 10:28

V Portorožu odprtje bazenskega kompleksa Sea Spa

Portorož, 24. decembra - V portoroških hotelih LifeClass so v petek odprli nov bazenski kompleks Sea Spa z bazeni z ogrevano morsko vodo. Obnovitvena dela, ki so trajala dobra dva meseca, so stala dva milijona evrov in pomenijo nadaljevanje prenove Hotela Slovenija, ki se je zaključila maja letos.

Portorož. Portorož, mesto, naselje, turizem, pokrajina. Foto: Tina Kosec/STA

Portorož.
Portorož, mesto, naselje, turizem, pokrajina.
Foto: Tina Kosec/STA

Devet milijonov evrov vredna prenova Hotela Slovenija v Mind hotel Slovenija je bila največja investicija v Slovenski Istri od prenove hotela Kempinski Palace leta 2008.

Bazenski kompleks tako predstavlja drugo največjo naložbo Hotelov LifeClass Portorož letos ter hkrati največjo naložbo v termalni turizem v Sloveniji. S tem se Portorož postavlja ob bok najsodobnejšim zimskim termalnim resortom na svetu, so sporočili iz Istrabenz Turizma, ki je lastnik hotelov Lifeclass.

Med prenovo so dodali notranjo povezavo bazenskega kompleksa z morsko vodo in novega hotela Slovenija s preostalimi petimi obnovljenimi hoteli LifeClass ter z bazenskim kompleksom termalnega pramorja, ki so ga obnovili spomladi 2014.

Bazenski kompleks zajema 1500 kvadratnih metrov površin, od tega 650 kvadratnih metrov vodnih. V kompleksu so štirje notranji in en zunanji bazen ter turška in finska savna. Prenovo je vodil priznan italijanski arhitekt Maurizio Favetta.