Turizem 26.12.2016 10:05

Na Kope prihaja Medvedja šapa

Slovenj Gradec, 26. decembra - Potem ko je Mestna občina Slovenj Gradec letos neuspešno prodajala Partizanski dom na Kopah, je v jeseni objavila namero za oddajo objekta v najem. Objekt v neposredni bližini smučišča Kope bo s 1. januarjem 2017 za tri mesece najelo podjetje Medvedja šapa iz Kostela, so STA povedali na občini. Cena najema znaša 300 evrov mesečno.

Partizanski dom na Kopah, med domačini poznan kot Partizanka, stoji na dobrih 1400 metrih nadmorske višine v bližini smučarske proge Kaštivnik. Dom, v katerem lahko prenoči okoli 70 ljudi, je bil nekaj časa zaprt, pred dobrim letom dni pa ga je Slovenj Gradec ponujal tudi državi kot možno lokacijo za namestitev beguncev, a teh na Kope ni bilo.

Slovenjgraška občina je na prvi dražbi za Partizanko oktobra letos objekt s pripadajočim zemljiščem v velikosti okoli 3000 kvadratnih metrov skušala prodati po izklicni ceni 367.700 evrov, a je bila neuspešna. Prav tako je bila neuspešna tudi novembrska dražba po nekoliko nižji ceni.

Občina se je medtem odločila objekt ponuditi v najem. Z edinimi ponudnikom, družbo Medvedja šapa, je občina najemno pogodbo sklenila minuli petek, ko je bila opravljena tudi primopredaja objekta.

Kot so še pojasnili na občini, vzporedno poteka tudi postopek prodaje objekta. Na spletni strani občine je že objavljena namera za sklenitev neposredne pogodbe za prodajo te nepremičnine v občinski lasti. Izhodiščna cena za prodajo je določena pri 265.000 evrih.